Petites improvisacions nocturnes, tardor 2006, 29 de novembre

Com sempre ho podeu escoltar per:
ClickCaster

Salir de noche – Los Cardiacos

Punt sis camp, 99.8 FM, el Jardí del Manicomi. "Salir de noche" canten Los Cardíacos. "tremenda voluntad nocturna" diuen. Obedients a la crida, aquesta edició porta per títol Petites Improvitzacions Nocturnes. Per lo de nocturnes, i per lo d'improvitzacions. Que Dios reparta suerte...

The Power of the Latin Soul – Dr. Calypso
Cuerpo a cuerpo – Los Locos
Soy un macarra - Ilegales
Caramelos podridos - Ilegales
Friends – Sex Museum
Tongued tied Jill – Charlie Feaders
I fell good - John Lee Hooker
3 O’clock blues - BB King
Blues in C sharp minor – Teddy Wilson

El 18 de febrer de 1902 es va celebrar la Conferència Internacional de Laussana, on les grans potències europees es van repartir el continent Africà. D’aquí cap allà per tu, i d’aquí cap aquí per mi. Es van tirar les línies convenients als mapes, i avall. Ministres amb rigorosos fracs d’etiqueta i bastons amb puny de marfil amb militars de cascs punxeguts i bigotis recargolats cap dalt, tots negociant educadament, a la manera de les venedores de peix del mercat. A cada proposta el ministre cridava al subsecretari, que cridava al cap d’oficina, que cridava al seu adjunt, que cridava al delineant, que sobre un mapa esborrava la línia que havia dibuixat feia cinc minuts i amb esquadra i cartabò traçava una nova recta tres mil·límetres més enllà. “ens falten tres mil·límetres més per arribar al riu, probablement hi hagi jaciments de coure o diamants”. L’adjunt d’oficina va córrer amb les noves indicacions cap el subsecretari. Els repic dels seus talons sobre les rajoles ressonava entre les parets dels passadissos. Passadissos llargs i rectes com les fronteres que divideixen el continent Africà.

The way you look tonight – Teddy Wilson and Billie Holiday
Lover, come back to me – Ella Fitzgerald
I love you - Oscar Peterson

Un piano tan elegant com aquest d’Oscar Peterson sonava en el restaurant recomanat per la Michelin on sopaven la parella. En silenci. Sepulcral. De primer plat el cambrer va servir unes delicioses Bouloudeilles amb tòfona blanca, les van tallar curosament amb forquilla i ganivet i les van dur a la boca amb expressió desapassionades, inexpressives. De segon van ser uns Mistrils amb cruixent de ralladura caramelitzada. Els van escurar escrupolosament però amb recolliment, creuant apenes dues mirades neutres, sense canviar ni una paraula. Dues ampolles de Ribera van ser consumides sens que un sol so sortís de les seves boques. Els cafès assaborits en silenci. Ell va ser qui va pagar el compte amb targeta de crèdit. Va deixar la propina sobre el plateret i sense dir res va retirar el seu peu de l’entrecuix d’ella, on havia estat movent-se des de que s’havien assegut. El va posar dins la sabata i els dos es van aixecar de les cadires. Ell la va córrer a agafar-la del braç perquè ella a dures penes es podia mantenir en peu, les cames tremoloses. N’hauria comptat fins a 24 de seguits, en les successives sèries. Ben recolzada amb ell van enfilar la porta de sortida. Si us fixéssiu encara veuríeu sobresortir lleugerament una punta de les calcetes de blonda de la butxaca del llarg abric negre.

Cast a shadow - adam green
Soft as Fire – House of love
Grey streets - Felt
Arrassstra - Pauline en la playa

La parella discutia animadament de literatura russa del XIX mentre el foc a terra crepitava. Les guspires il·luminaven les parets de fusta. Ell va cobrir els peus d’ella amb una manta de llana a quadres. Les moltes copes d’oporto daurat feien que la conversa fos brillant i xispejant. Una cara semi congelada va mirar pels quarterons de la finestra. La parella va fer passar l’home aterit per la neu i el vent. Es va presentar com un venedor d’enciclopèdies que havia tingut pana a pocs metres de la casa de fusta. Unes llargues hores desprès el presumpte venedor d’enciclopèdies obria la porta de la casa de fusta, i tranquil·lament es dirigia cap el seu cotxe, deixant a cada petjada restes roges sobre la neu. La tormenta s’havia calmat i només queia algun floc de neu despistat de tant en tant.

Hecha trizas - Pauline en la playa
Tous mes caprices – Isabelle Antenna
Like those roses - Nawja
Pocket Calculator - Kraftwerk
Descongelate - Alaska
Princesa equivocada - Ilegales

Apa, salut i siau!

3 comentaris:

Mr Towers ha dit...

"totalmente de acuerdo, José Maria". Els Ilegales son un icono mític, un del meus preferits: "hola mamoncete que haces por aquí, tienes algo que comprar?". Un gran lletrista i compositor, el Martinez.

I lo de House of love, sí, estava remenant vinils i em va sortir aquest maxi, i vaig pensar, mira, aquesta li agradarà a algú...

Raimon ha dit...

Què és de la teva vida, Towers?

Espero que vagi tot bé.

A la Bañeresporra se't troba a faltar. El teu personatge és molt estimat entre l'audiència.

Anònim ha dit...

DESDE LEON, GRACIAS POR PINCHAR A LOS KARDIAKOS.