Textures, Tardor 2006, 18 d'octubre


Com sempre ho podeu escoltar per:


Com sempre ho podeu escoltar per:
ClickCaster


Blue Bell Knoll - Cocteau Twins

Punt Sis camp, 99.8 FM, El Jardí del Manicomi. La edició d’avuí es diu textures perquè fa uns dies vaig llegir una cosa que em va sorprendre i em va donar que pensar, allò que dius, collons, tu, doncs sí que es veritat. I la cosa era que un músic deia que darrerament l’interessava més la música electrònica que qualsevol altra, més enllà del ritme o la melodia, per la textura, pel relleu de la música i que en aquest sentit la música electrònica dóna moltes més possibilitats: Idoncs, vaig pensar que sí, que tenia raó. Per això, i conscientes de que estem a un pas ínfim de la pedanteria i de la pretenciositat, per avui porto cançons amb "textura", vinga fot-li fort que es gratis. En fi, cançons a les que trobo un textura personal i marcada, distintiva. Començant per Cocteau Twins i la Frazer, personals fins el punt d’inventar-se un idioma pròpi per a les lletres de les seves cançons. Crec que fins i tot s’organitzven concursos per desxifrar-lo.

I don’t need you - My Bloody Valentine
Take It - Jesus & Mary Chain

Acabem de passar una regió emboirada, muntanyes de guitarres transparents, l’una damunt l’altre, tot embrutat de distorsió. ¿qué passa quan apiles un munt de vidres transparents i cristal·lins, l’un damunt de l’altre? Que al final acabes per no veure res tot emborronat, pista de guitarra cristalina damunt de pista de guitarra cristalina…"la veritat us farà lliures" diuen, i potser sí que és veritat, però només cal apilar el número suficient de veritats l’una damunt de l’altra per acabar no veient res clar. Dotzenes de canals de televisió, cantitat de diaris de notícies, emisores de ràdio per parar un tren, milions de pàgines web, informació superposada l’una damun de l’altra…i tot ple de distorsió, com les guitarres cristalines de My Bloody Valentine o J&MC…tota la veritat distorsionada a partir de la puresa més cristalina.

The Walking - Jane Siberry
Villanelle For Our Times - Leonard Cohen
Hoist That Rag - Tom Waits
Dead And Lovely - Tom Waits
I Am The Drug - Ed Harcourt
Words You Whisper - Swan Dive
When It's Sleepy Time Down Soud - Billie Holiday

La veu despullada de la BH per si sola aporta més textura que qualsevol producció mil·lionaria amb els efectes més xiripituflàutics i moderns. Aquí comença pràcticament sola els primeres 50 segons de la cançó i la sents fins i tot la respiració quan agafa aire. Després entra la banda, i amb la seva veu els posa en fila índia o els fa desplegar en ventall per ocupar més espai…

There’ll be some changes made – Billie Holiday
Good Friday – Cocorosie
Le Retour De Bloody Betty - Dyonisos
Kometenmelodie 2 - kraftwerk
Bogie man - Coldcut
Telephone - Coldcut
This island earth - Coldcut
2 phat cunts - tyrant
falling away - milosh
sound of the future - roy davis
La Ritournelle - Sébastien Tellier
get the fuck out - unlucky bitch
turbo dreams - ellen allien & apparat
you gonna want me - tiga
Crazy - Gnarls Barkley

Apa, salut i siau!

7 comentaris:

Jordi ha dit...

¡Ostia! Cocteau Twins, Bloody Valentine, J&M Chain, Waits... ¡Towers, als teus peus, collons!

Molt xulo el nou look. Veig que li vas agafant el gustet a això de canviar de plantilla, ¿eh? Ditxós tu, que no et foten a parir cada cop que ho fas! ;)

Mr Towers ha dit...

juajua, bona...sisi però això només és perquè ets l'únic que es passa per aquesta narcosala i ets dels que no es queixen mai...una bona ànima!

Lo del disseny mecagonlaputadelaplantilladelBlogger. ostia si m'hi he cagat! fins a les tantes de la nit fent el penes! ja et dic que la puta plantilla aquesta dura fins el 2037

Lo del pugrama la veritat ha acabat sortint una mica penes, sobretot al final...res, un invent que no ha sortit, en tot cas, que el disfrutis!

Capitán Fórceps ha dit...

Colló, quin ridisaign!!!

Abandono tot intent de conversió, us agrada la música fluixa de rems.

Towers, he penjat el teu dels cristians a CanFor.

Un admirador,

CF

Mr Towers ha dit...

Forceps, devia ser d'algun cop de bateria massa fort que se't va descentrar el gust musical. No et perdis!! encara hi ets a temps!! Aquí hi trobaràs la llum vertadera! Deixat il·luminar: de tot cor t'ho dic...

Acullunant l'avatar! si l'abelleixen les amotos d'antiquité, passi's per la meva altra passió secreta:

http://www.fotolog.com/rpmrtowers

Em teniu als vostres peus...

Raimon ha dit...

Magnífic redisseny. Molt elegant i funcional.
L'important és que la línia editorial de la capçalera no canvïi...

Raimon ha dit...

Oberta la REPERCA a la bañeresporra.

A tú t'interessa, Towers, tens algunes faltes (o es diu manques?).

Raimon ha dit...

Perdó, Repesca.