Els dies de glòria s'escriuen amb sang.



P6R 99,8 FM i aquesta edició que es diu els dies de glòria s'escriuen amb sang. Els dies de glòria s'escriuen amb sang, sí, però això només és una petita part del tot, això és una visió esbiaixada. Els dies de glòria s'escriuen amb sang però també s'hi escriuen els vulgars dies de tedi i avorriment, de l'anar fent i l'anar passant. Així és la vida i així és la sang, la sang és vida quan corre per dins, i quan s'escapa i corre per fora... avui al JDM cançons per les que hi corre la sang.

The Six Strings That Drew Blood - Nick Cave & The Bad Seeds
The Blood - The Zion Travelers
Young Blood - The Coasters
Blood Donors Needed (Give All You Can) - David Ruffin

Quan la violència al carrer (al gheto, per dir algo) fa córrer la sang, automàticament es necessita gent que en doni (tanta com pugui). Això és del que parla aquesta cançó del 1973 de Dvid Ruffin. Ruffin va ser un de les veus del famós grup vocal soul dels 50's i 60's The Temptations. Va morir el 1991 d'una sobredosi de crack, al que estava engnaxat des de feia temps. Una limousina va deixar el seu cos anònim a les urgències d'un hospital. La família va tardar un parell de dies en recollir el seu cos.

Walk on fire - Barry Adamson
Blood And Fire - Niney The Observer

Perquè la carn fa carn i el vi fa sang, la carn i la sang, la carn i la sang de la terra, la comunió, la sang de l'aliança nova i eterna vessada per nosaltres -per tots i cadascuns dels nosaltres, segons diuen, sense possibilitat d'excepció, això diuen- vessada, doncs, per nosaltres en el seu memorial, en el d'ell, és clar. La celebració de la carn en comunió: canibalisme encobert, si t'ho vens a mirar. Antropofàgia. Expliquen els antropòlegs que que la explicació última i original de la antropofàgia és adquirir les qualitats dels morts, dels menjats. Honorar-los en certa forma. En definitiva alimentar-se del passat.

La casa del misterio - Ilegales
Bloody Mother Fucking Asshole - Martha Wainwright

No hice más que vagar por un tiempo. Traté de limitarme al alcohol. Intenté no sumirme en la locura o perdería el control. Conocí a una mujer en Conil. Disfrutamos del mar y del sol. Un mal día le dije: "Esto te gustará, pero perderemos el control”.

Com la major part del disc de Nacho Vegas Desaparezca aquí -de fet, de tota la seva carrera-, aquesta perdimos el control és un altre apunt del natura, una natura morta de les seves adiccions.

Perdimos el control - Nacho Vegas
When You Sleep - My Bloody Valentine

els irlandesos my Bloody Vlanetine van treure el nom d'una peli de terror gore canadenca del 1981, My Bloody Valentine: un ball d'institut de Sant Valentí ple de sang i membres escuarterats per un miner dement. When You sleep és la cançó que m'agrada més del LP Loveless del 1991, un dels discs més cars i llargs d'enregistrar. Tant que gairebé va arruïnar el Segell Cration: 2 anys, 19 estudis, enginyers de so i productors acomiadats a porrillo...

Shopping For Blood - Franz Ferdinand
Blood Money - The Church
Sunday Bloody Sunday - U2

Del LP War del 1983, parla del Diumenge Sagnant a Derry, Ulster el 1972, 14 manifestants desarmats van ser morts per paracaigudistes britànics. La cançó només va sortir com a single a l'Eurpoa continental, però no a UK ni USA. Coses.

Blood and roses - The Smithereens

Tantes persones no poden expressar el que hi ha en les seves ments, ningú els coneix i ningú els coneixerà, les seves esquenes les partiran, i els seus somnis els robaran, i mai podran tenir el que desitgen, i llavors s'emprenyaran, i això no està escrit als papers sinó que està escrit sobre les pedres”

Heartland - The The